Artikeln uppdaterad (2022-06-15):

Sov gott, Internet Explorer

I dag ringer klockorna en sista gång för Microsofts webbläsare. Även om Internet Explorer knappast sett särskilt mycket användning de senaste åren så lyfter vi på PC för Alla på nostalgiskt hatten för en webbläsare som påverkat mångas liv på ett eller annat sätt.

Internet Explorer
Siffror från Statista visar Internet Explorers borttynande de senaste tio åren.

Visste du förresten att Microsofts nyare, Chromium-baserade version av Edge har ett särskilt Explorer-läge? Bland inställningarna hittar du ett skjutreglage kallat Knappen Internet Explorer-läge - som du kan slå på för specifika sajter för att ladda dem med uråldrig teknik. Innan du kan använda reglaget kan du vara tvungen att besöka fliken Standardwebbläsare och godkänna att Explorer får öppna sajter i Microsoft Edge.


Tidigare (2022-05-25):

Fyra veckor kvar

Microsofts gamla webbläsare Internet Explorer upplever nu sina sista dagar. Den 15 juni 2022 kommer Microsoft att helt lägga ner stödet för webbläsaren. Innan dess har Microsoft redan lagt ner stödet stegvis genom att Internet Explorer inte längre kan komma åt vissa webbsajter.

Microsofts tanke är att nya Microsoft Edge ska ta över för den gamla webbläsaren som ett snabbare och säkrare alternativ. För de som är extremt fästa vid gamla Internet Explorer har Edge till och med ett inbyggt Internet Explorer-läge för att underlätta övergången.

Internet Explorer släpptes ursprungligen 16 augusti 1995 och var under en lång period världens mest använda webbläsare.

Läs också: Microsoft Edge nu mer poppis än Apple Safari på datorer