Att det går att läsa Gmails e-post i Outlook, både i Windowsprogrammet och i webbklienten, vet du säkert, annars kan du läsa mer i den här guiden. Men visste du att det också går att plocka in Google Kalender?

Googles kalender fungerar med alla stationära och webbaserade e-postklienter och Outlook kan ansluta till alla typer av e-posttjänster. Alltså är det naturligt att data kan synkroniseras mellan de två.

Outlook är oerhört mångsidigt, med massor av funktioner utöver e-posthantering, och finns både som e-posttjänst och skrivbordsprogram. Till båda två kan du ansluta andra e-postmeddelanden som inte kommer från Outlook och inte från Microsoft. Det är framför allt väldigt praktiskt att ha tillgång till allting på samma ställe.

Och du kan göra precis samma sak med kalenderfunktionen. Och vill du bara lägga till händelser från Google Kalender till Outlook, men inte vill lägga till e-postkontot, kan du göra det också. Vi visar hur det går till i Outlook i Windows, men det fungerar likartat i webbklienten.

Gmail

1. Öppna Google

Logga in på ditt Googlekonto på webben och gå till kalendern. Klicka på de tre prickarna vid din kalender i kolumnen till vänster och välj Inställningar och delning.


Gmail

2. Integrera

Rulla ned till rubriken Integrera kalender. Leta reda på fältet Hemlig adress i iCal-format. Klicka på Kopiera-ikonen längst till höger för att kopiera adressen till urklipp.


Gmail

3. Öppna Outlook

Öppna Outlook. Välj Kontoinställningar i Arkiv-menyn och sedan Kontoinställningar igen. Byt till fliken Internetkalendrar och klicka på Nytt. Klistra in och klicka på Lägg till.


Gmail

4. Välj kalendrar

Skriv in ett mappnamn om du vill och stäng med OK. Nu kan du byta till kalendervyn och bocka för alla kalendrar du vill visa. Du ser dem i paneler bredvid varandra och kan hantera dem som vanligt.