Det definitiva priset och datumet för Nintendo Wii i Sverige meddelas imorgon vid en presskonferens i London. Men Patrik Johansson, pressansvarig på den svenska generalagenten Bergsala, kan ge en liten vink om i vilket prisläge konsolen kommer att ligga.
- I USA har de sagt max 250 dollar (1 850 kronor) och det gäller även i Europa. Den kommer att släppas här i slutet av november eller början av december, säger han.
1 850 kronor plus moms ger ett pris på omkring 2 300 kronor.

Nintendo Wii har fått stor uppmärksamhet på grund av en helt ny typ av spelkontroll, som mer påminner om en fjärrkontroll än om en traditionell handenhet. Kontrollen känner av vilka rörelser spelaren gör, vilket innebär att man nu kan använda den som till exempel ett svärd i ett äventyrsspel eller som golfklubba i ett sportspel.

Spelen till Wii kommer att kosta ungefär 430 kronor i Japan. Där kommer 16 nya spel samma datum som maskinen, däribland Ubisofts Red Steel samt Nintendos två egna spel Legend of Zelda och Wii Sports.

- Legend of Zelda och Wii Sports kommer säkert att släppas samtidigt som konsolen här också. Frågan är om Zelda kommer att följa med själva maskinen som i USA, säger Patrik Johansson.

Nintendo säger själva att de riktat in sig på att få fram fler lättspelade och tillgängliga spel snarare än snabba och grafiskt kraftfulla sådana. Med hjälp av framgångarna med Game Boy Advance och Nintendo DS har företaget efter några svåra år återigen tagit upp kampen om TV-spelsmarknaden.