Det finns över tre miljoner appar i Google Play Butik. Att hitta rätt kan vara en utmaning, och ett smart tips är att använda den version som finns på webben. Du får då bättre överblick än på den lilla mobilskärmen. Om du är inloggad med samma Google-konto i både datorn och mobilen kan du dessutom installera apparna direkt från datorn till mobilen.

Nyligen lanserade Google en ny version av Play Butik på webben. Förändringarna handlade framför allt om utseendet. Den gamla sidomenyn till vänster har ersatts med en toppmeny där du hittar de olika kategorierna – och ett sökverktyg. Under den finns en topplista över vad som är mest populärt just nu och sedan kan du bläddra dig nedåt för att hitta appar inom olika ämnesområden. Det här gör att sajten nu blir mer lik mobilappen.

Play Butik

Förutom att låta dig hämta appar (både sådana som är gratis och sådana som kostar pengar) är Play Butik även en samlingspunkt för andra Google-tjänster. Du kan klicka på Filmer och Böcker om du vill köpa sådana i digital form från Google.