Får du för många meddelanden om att det händer saker på Facebook? Eller kanske för lite, så att du missar vad du tycker är viktigt? Du kan själv bestämma ganska exakt hur du vill ha det.

Push-meddelanden är aviseringar som plingar till och dyker upp i notisfältet i din telefon även när den är avstängd och när du inte använder den aktuella appen – och den visas också som popup-meddelanden i datorn. De kan naturligtvis vara väldigt användbara när det gäller saker som du faktiskt vill få påpekade för dig.

Vissa appar har dock en tendens att plinga till alldeles för mycket i tid och otid, exempelvis Facebook. Men just när det gäller Facebook har du mycket goda möjligheter att ställa in vad du själv vill ha och inte ha.

Push-notiser är naturligtvis användbara om du inte vill missa en enda kommentar, meddelande, livestream eller något annat på Facebook. Men om du inte är fullt så fast i Facebookträsket, utan mer av en vardagsanvändare, kanske du vill slippa en del av detta. Det är inte svårt att hitta och använda inställningarna. Det går till likartat både i dator och telefon. Vi visar datorn.

Facebook

1. Öppna inställningar…

Logga in på Facebook och klicka på nedåtpilen uppe till höger. Välj Inställningar och sekretess och sedan Inställningar.


Facebook

2. … och aviseringar

Rulla en bra bit ned och klicka sedan på Aviseringar i den vänstra kolumnen.


Facebook

3. Visa aviseringstyper

Under Aviseringar som du tar emot ser du de olika Facebook-meddelanden som finns. Välj en avisering för att justera dess push-inställning.


Facebook

4. Välj

För varje typ av avisering kan du nu välja om du vill ta emot den som push, e-post eller till och med sms. Eller förstås inte alls.