Microsoft har nu släppt nästa uppdatering till Windows 11.I vanlig ordning ligger stort fokus på att förbättra säkerheten. Uppdateringen bygger in Defender Antivirus i operativsystemet och Smart App Control ska möjliggöra säkrare nedladdning av appar genom att blockera icke betrodda program, skriptfilter och skadliga makron från att köras i Windows 11.

Nya Microsoft Defender Smartscreen kan också identifiera när användare fyller i sina Microsoft-kontouppgifter i ett skadligt program. Det finns också en valbar funktion där enheter med närvarosensorer kan interagera med Windows Hello för att logga in användare när de närmar sig datorn och låsa den när de går därifrån.

Sett till produktiviteten bjuder uppdateringen på bättre Snap-layouter, möjligheten att fästa fler webbläsarflikar i Edge och fokusstunder som avaktiverar notiser från appar och webbsidor och ger påminnelser om pauser. Nya Studio Effect ska förbättra video- och ljudsamtal genom AI som filtrerar bort bakgrundsbrus och automatiskt ramar in användaren så att kameran följer dem när de rör på sig.

Tillgängligheten utökas också med System Wide livetextning som automatiskt kan generera textning för ljudinnehåll och Natural Voice for Narrator som bättre ska spegla det naturliga talet vid uppläsning.

Utöver är verktyget Clipchamp, för enkel videoredigering, nu tillgängligt direkt i Windows 11 och latenstiden för spel ska förbättrats för Game Pass inbyggt direkt i Windows 11 via Xbox-appen.

Microsoft Store på Windows utökas nu även till att innefatta Amazon Appstore Preview, som innehåller över 20 000 Android-appar och spel till Windows 11-enheter.

Läs också: Så enkelt spelar du in skärmen - direkt i Windows