Det är lätt att installera appar i telefonen och det blir lätt alldeles för många. Säkerligen har du en hel del appar som aldrig används. Det är tyvärr mycket svårare att komma till skott med att bli av med dem.
I stället blir de kvar i telefonen och tar upp en massa minne som skulle kunna användas bättre. En del kanske till och med drar systemresurser även om du inte använder dem – och de gör därmed telefonen långsammare helt i onödan.

Att sitta och plocka bort appar en och en i en Android-telefons appinställningar går ju, men det är en långsam process och blir därför kanske inte av. Men du kan faktiskt utnyttja Play Butik i stället.
Den används ju normalt för att hitta och installera appar, men sedan en tid tillbaka låter Play Butik dig även avinstallera flera appar samtidigt, så det har aldrig varit enklare att rensa ut onödigheter ur din telefon eller platta.

Det finns alltså inga hinder för en grundlig städning kvar. Ta dig en funderare på om du verkligen behöver alla dina appar och sätt sedan igång.

Android

1. Butik

Öppna appen Google Play Butik och klicka på din lilla profilbild uppe till höger. Klicka på Hantera appar och enheter.


Android

2. Utrymme

Nu kan du välja att uppdatera alla appar om det finns uppdateringar som väntar. Du ser också hur mycket utrymme som används. Klicka på den raden.


Android

3. Frigör

Nu listas alla dina appar med uppgift om hur mycket plats de tar och när du senast använde dem. Du kan enkelt bocka för alla du vill bli av med.


Android

4. Avinstallera

Du ser hur många appar du valt och hur mycket utrymme du sparar. Klicka på papperskorgen när du valt klart och godkänn avinstallationen.