Om du har skapat en omfattande presentation med Microsoft Powerpoint och av en eller annan anledning behöver redigera den i Microsoft Word, måste du först hitta ett sätt att konvertera den till Wordformat.

Att kopiera varje textavsnitt från Powerpoint och klistra in det i Word skulle vara väldigt tidskrävande om det handlar om mycket text. Om du sparar presentationen som en rtf-fil behöver du inte belasta datorn med någon mjukvara från tredje part för att göra jobbet.

Läs också: Konvertera från Powerpoint till Google Presentationer

Powerpoint kan spara din presentation som en fil som kan öppnas, redigeras och sparas i Word. Detta kan vara en stor fördel om presentationen består av mycket text. Powerpoint är ju definitivt inte idealiskt för att redigera text på ett smidigt sätt. Den enda stora nackdelen är att inga bilder följer med, så för en bildrik presentation är detta sätt kanske inte det lämpligaste.

Du kan också använda metoden när du skapar en ny presentation – skriv den först i Word och spara den i rtf-formatet för att sedan öppna den i Powerpoint.

Powerpoint

1. Spara som

Öppna ditt Powerpoint-dokument och välj Spara som i Arkiv-menyn. Markera filformatet Disposition/RTF innan du sparar.


Powerpoint

2. Öppna

Använd Öppna i Words Arkiv-meny för att bläddra fram din fil. Välj filtypen Alla dispositioner om du inte kan hitta den.


Powerpoint

3. Redigera

Nu kan du redigera texten i Word, men som sagt utan bilder. Om du använder rubriker i din text startar varje rubrik en ny bild i Powerpoint. Spara dokumentet.


Powerpoint

4. Presentera

Öppna dokumentet i Powerpoint. Du måste välja filtypen Alla dispositioner för att hitta det. Nu kan du finslipa, infoga grafik och färdigställa presentationen.