Med tjänster som Kivra kan du ta emot myndighetspost, hyresavier, lönebesked och annan tråkpost i digital form i stället för på papper. Det här gäller både försändelser som kommer från myndigheter och från privata företag.

Uppstickaren Billo gör exakt samma sak – men företaget erbjuder sig även att skanna den post som kommer till dig i fysisk form. Genom att registrera en så kallad särskild postadress och ställa om den till Billo så digitaliseras den papperspost som kommer dit och skickas till dig digitalt.

Billo

En särskild postadress är något du anmäler hos Skattverket, och det är en lösning som brukar användas för den som vill få sin post skickad till exempelvis en postbox. Tjänsten är gratis och du avslutar den när du vill genom att anmäla det till Skatteverket.

Även Billo är gratis, till och med om du väljer att få din papperspost inskannad. Företaget påpekar dock att det här kan komma att ändras. ”Billo är bara i början av sin resa och är tills vidare gratis!” skriver företaget på sin sajt.