I många år har Excel-användare efterfrågat möjligheten att klistra in bilder i celler, inte bara svävande i ett separat skikt ovanför kalkylbladet. Även om det har gått att kringgå på olika sätt har det alltid varit mycket krångligare än det borde kunna vara att till exempel ha företagsloggor i en tabell.

Nu meddelar Microsoft att funktionen till slut är på väg. En uppdatering håller redan på att rulla ut till Microsoft 365-kunder på Windows, Mac, Android och webben och ska vara allmänt tillgänglig nästa månad (IOS verkar få vänta).

Med funktionen bild i en cell kan ändra storlek på cellen för att skala bilden, du kan sortera och filtrera utifrån bilder, och celler med bilder kan ingå i tabeller.

Till att börja med är funktionen begränsad till bilder som lagras på webben och det går inte att använda en file://-adress som url. Det är okänt om Microsoft även planerar att stödja lokalt lagrade bilder, antingen via fillänkar eller genom att lagra bilderna i själva dokumentet som med vanliga inklistrade bilder.