En av Googles mer okända tjänster heter Tasks. Google Tasks är en att göra-lista, alltså en tjänst som kan organisera din tillvaro. Du skriver upp allt du vill göra på listan och kan bocka av det du har gjort klart. För att hjälpa dig prioritera kan du ändra ordningen, stjärnmärka viktiga uppgifter och förse dem med deadline-datum.


Senaste podcast:


I mobilen fungerar appen Google Tasks utmärkt, och du laddar hem den gratis i Google Play Butik, (Android) eller App Store (Iphone/Ipad). I datorn har den däremot inget bra gränssnitt. Här är i stället tanken att du ska använda den som ett sidofönster i Gmail eller Google Kalender.

Vill du ha en bra översikt i datorn måste du använda en fristående sidotjänst, exempelvis Full Screen for Google Tasks. Som namnet skvallrar om kan den visa din att göra-lista i fullformat i en webbsida, och du kan även installera den som ett webbläsartillägg. Det går dessutom att spara Full Screen for Google Tasks som en progressiv webbapp (pwa), alltså en webbsida som beter sig som ett program i Windows.

Nackdelen är förstås att du måste ge en annan tjänst tillgång till ditt Google-konto.

Google Tasks