Apple lade ner Macversionen av Itunes 2019 när Mac OS 10.15 lanserades. Macanvändare har sedan dess kommit åt de olika funktionerna som tidigare fanns i Itunes i programmen Musik, TV, Podcaster, Böcker och Finder (Macens motsvarighet till Utforskaren på Windows).

På Windows har Itunes dock fortsatt att hållas uppdaterat med stöd för nya IOS-enheter och de senaste funktionerna i Apple Music. Men nu är det snart slut med det. I samband med att Microsoft släppte den senaste testversionen av Windows i Insider-programmet meddelade företaget att det nu går att installera testversioner av Apple Music, Apple TV och Apple Devices.

De tre programmen är moderna Windowsappar. Music och TV har samma funktion som på Mac, med tillgång till Apple Music-tjänsten och Itunes-butiken samt egna musikbibliotek i den föregående och Apple TV Plus och annat innehåll i den senare.

Apple Devices är ett helt nytt program som ger Windowsanvändare den enhetshantering för Iphone, Ipad, Ipod Touch och gamla Apple TV-modeller som tidigare fanns i Itunes. Det handlar om lokala säkerhetskopior, synkning av media och systemåterställning.

Två funktioner från Itunes saknar hittills fristående motsvarigheter på Windows: Podcaster och ljudböcker. På Mac har podcaster ett eget program och ljudböcker samsas med vanliga eböcker i programmet Böcker. Det är okänt om Apple har Windowsversioner av dessa under utveckling eller om Windowsanvändare kommer tvingas till andra alternativ.