Microsoft är på väg att släppa en nyhet till Edge som kan vara till stor nytta för de många som tillbringar merparten av sin arbetstid i webbläsare med olika webbappar och andra sajter, rapporterar The Verge.

Företaget har nämligen utvecklat en funktion för att visa två öppna flikar sida vid sida i ett fönster, så att någon som till exempel behöver ha en sida öppen som referens samtidigt som hen skriver i ett dokument kan göra det utan att behöva krångla med fönsterhantering och kan behålla Edge i helskärmsläge.

Funktionen har en ny knapp i verktygsfältet till höger om adress- och sökfältet. När du klickar på den visas den öppna fliken till vänster och ett rutnät med dina andra öppna flikar till höger. Klicka på en av dessa för att öppna den. När du har valt de två sidorna slås de ihop till en gemensam flik i flikfältet. Du kan dra i avdelaren i mitten för att justera storleken.

Microsoft testar funktionen i betaversioner av Edge för Windows, Mac OS och Linux, men det finns ingen indikation på när den kommer släppas i skarp version.