Problemet med telefonbedrägerier fortsätter att öka, och en ny alarmerande trend i USA och Kanada är bedrägerier där offren har trott att de har pratat med en närstående i en utsatt situation, rapporterar Washington Post.

Bedragarna använder sig av moderna ai-verktyg för talsyntes som kan härma en persons röst med stor precision. Verktygen tränas på inspelningar med personens röst, men till skillnad från äldre talsyntesmodeller krävs inte hundratals timmars noggranna inspelningar utan det räcker med inspelningar från till exempel Youtube.

Själva bedrägerierna går till på ett bekant sätt: Bedragaren påstår sig vara en närstående till offret som befinner sig i en utsatt situation och snabbt behöver pengar. Washington Post har till exempel intervjuat en kvinna som fick ett samtal från sitt barnbarn, lät det som, som behövde pengar för att betala borgen efter att ha arresterats. Tack vare ett uppmärksam bankchef när hon och hennes man försökte ta ut mer än den dagliga gränsen för kontot stoppades just det bedrägeriet innan de hann skicka några pengar.

Den här typen av bedrägeri har förekommit länge via sms och e-post men med hjälp av de rösthärmande ai-verktygen ökar trovärdigheten och offren kan bli mindre misstänksamma.

Will Maxson på amerikanska konkurrens- och konsumentskyddsmyndigheten FTC har ett par tips för att inte drabbas:

  • Om du blir uppringd av en närstående som ber om pengar för att ta sig ur en nödsituation, prova att parkera samtalet och ringa upp personen själv. Svarar hen och är i säkerhet vet du att det var båg.
  • Lita inte på ett inkommande samtal bara för att numret ser ut att vara en närståendes – numret som presenteras kan förfalskas.
  • Skicka aldrig pengar i form av presentkort, och var extra vaksam om någon ber om kontanter.