En riktig sms-virtuos skriver snabbare med tummarna på telefonens skärmtangentbord än på ett vanligt tangentbord. Men för alla är det inte lika enkelt. Då kan det vara bra att i stället kunna skicka sina sms från datorn. Eller också kanske du helt enkelt tillbringar mycket tid vid datorn och vill kunna kommunicera utan att sträcka dig efter telefonen.

Med en Android-telefon är det enkelt att använda datorn för sms. En förutsättning är dock att du använder Googles app Messages för dina sms. I de flesta telefoner är detta standard, men till exempel Samsung använder i stället en egen app.

LÄS MER: Stoppa spioneriet – så här stänger du av mobilens annons-id

Ett sätt att se skillnaden är genom att titta på ikonen för din meddelande-app. Till exempel på en Samsung Galaxy-enhet är ikonen en chattbubbla med tre prickar, medan Googles Messages har en chattbubbla med tre horisontella linjer.

Om du inte har Messages, installera den först via Google Play-butiken och välj att göra den till standard när den startar första gången.

Sms

1. Webbläsaren

Starta din webbläsare och gå till messages.google.com/web. Om det är din egen dator, som ingen annan kommer åt, kan du aktivera Kom ihåg den här datorn under qr-koden.


Sms

2. Messages

Starta appen Messages i telefonen och klicka på de tre punkterna/strecken. Välj Enhetskoppling. Klicka på QR-skanner. Skanna qr-koden på datorns skärm.


Sms

3. Ansluten

Telefonen är nu parkopplad, vilket visas med ett meddelande på datorskärmen. Om du inte valt det tidigare får du nu återigen en fråga om den här datorn ska kommas ihåg.


Sms

4. Chatta

Nu kan du skriva och ta emot meddelanden ungefär som om du skrev e-post. Du kan till och med skicka mms genom att bifoga bilder och annat.