Uppladdningstjänsten Silentwhisper utsattes i helgen för en omfattande attack av hackare. Silentwhisper, som är en av de äldsta av nätets uppladdningstjänster, är en populär tjänst för att snabbt ladda upp bilder och andra filer för att sedan dela med sig till andra.

Omgående efter intrånget lades stora delar av tjänstens databas ut på nätet. Bland annat går det ur databasen att ta fram användarnamn och lösenord på tusentals användare. Detta har också inneburit att många svenskar under helgen fått sina msn-konton, eller användarkonton på andra sajter, kapade. Detta sedan de haft samma lösenord på både Silentwhisper och andra tjänster.

Flera forum på nätet går i dag ut med information till sina medlemmar om att omgående byta lösenord i de fall de vet med sig att de har konton på Silentwhisper.net. På undergroundforumet Flashback vittnar också ett flertal användare om hur deras konton kapats och hur de förlorat både mejladresser, inloggningsuppgifter till pokerkonton och annan värdefull information.

Silentwhisper.net är nu nedstängd och det är tveksamt om vi kommer att se den på nätet igen.