Google är inte direkt känt för att ändra vare sig utseende eller funktioner på sin sökmotor speciellt ofta. Ända sedan starten i slutet på 90-talet har sajtens sparsamma användargränssnitt bibehållits och förändringarna som görs är ofta försiktiga. Men nu verkar det som om folket på Google vill ha lite mer formgivar- och funktionssvängrum.

Företaget har nyligen lagt upp webbsajten Searchmash som enklast kan beskrivas som en testsajt för gränssnittsförändringar.
- Målet med Searchmash är att testa innovativa användargränssnitt för att kontinuerligt kunna förbättra sökningarna för våra kunder, säger en representant från Google till IDG News service.

Automatisk bildsökning
Även om Searchmash är en sajt som drivs av Google finns ingenting på sidan som antyder att den hör ihop med den förra och eftersom sajten i huvudsak är tänkt för gränssnittstester garanterar inte heller Google att sajten alltid finns tillgänglig.

Bland de gränssnittsinnovationer som Searchmash bjuder på i skrivande stund är ett ännu mer sparsmakat sökfönster än vad Google har i dag, möjligheter att högerklicka på länkar för att välja hur du vill öppna dem och ett separat fönster för bildsökning som automatiskt visar ett par bilder som relaterar till din sökterm.

Kolla in vad som kan komma att bli morgondagens Googlegränssnitt på www.searchmash.com.