Den kontroversiella musikbutiken allofmp3.com, som säljer digital musik till otroligt låga priser, är i blåsväder. Ett flertal rättegångar är under uppseglande sedan sajten stämts av bland andra Universal Music Group, Warner Music, Sony BMG Music Entertainment, EMI Group och British Phonographic Industry.

Från förlagens håll hävdas att sajten inte är något mer än en ren piratsajt som stjäl sin musik från förlag och upphovsmän. Men en av musikbutikens ägare, Vadim Mamotin på Mediaservices Inc som äger allofmp3.com, tänker inte ge sig. Han hävdar att man följer de ryska lagarna och betalar ut royaltyavgifter precis som lagen föreskriver.

- Vad mer kan allofmp3 göra? Vi följer ryska lagar, vi betalar skatt i Ryssland och vi betalar royalties till Roms, den officiella licensieringsorganisationen i Ryssland. Roms har erbjudit sig att betala ut royaltybeloppen som de insamlat men har blivit nekade, säger Vadim Mamotin till IDG News Service.

Hotar med WTO
Men det är inte bara musikbolagen själva som är ute efter den ryska sajten. Nyligen har den också diskuterats i USA:s handelskammare där man gör bedömningen att allofmp3 kommer att avgöra om Ryssland kan gå med i handelsorganisationen WTO eller inte.

- Jag har svårt att tro att Ryssland kan bli medlem i WTO och samtidigt tillåta en sådan här sajt som så tydligt bryter mot allas upphovsrätt, säger Susan Schwab till Reuters.
Under slutet av oktober ska representanter från USA och Ryssland träffas för att diskutera hur man ska hantera den piratstämplade musikbutiken.

Ingen betalning med Visa
Det senaste bakslaget för den ryska musikbutiken består dock i att både Visa och Mastercard har nu stoppat möjligheten att genomföra transaktioner till allofmp3.com. Och som i tidigare åtal är det med hänvisning till att sajten begår upphovsrättsbrott som åtgärderna genomförs.

- De åtgärder Visa genomfört är i linje med ryska lagar och grundläggande internationell upphovsrätt, säger en talesman för Visa till BBC News på fredagen.
Som motåtgärd har allofmp3 försökt hänvisa sina kunder till en annan sajt för betalning, men även den sidan har nu blockerats av Visa.