En chockvåg går genom hela open source-communityt: Microsoft har släppt en egen version av den konkurrerande webbläsaren Firefox. MS Firefox 2007 heter den, och i och med släppet får Microsoft i princip monopol på webbläsarmarknaden. Detta skriver den stora nyhetssajten The Register i dag.

I nyheten, som dryper av ironi, kan du läsa om det spektakulära draget från Microsoft och också ta del av massor av ”förbättringar” på den nya webbläsaren MS Firefox 2007.

Nyheten är naturligtvis falsk men har fått ett stort genomslag på webben. I artikeln hänvisas till sajten www.msfirefox.com, som är ganska lik Microsofts egna webbplats för Internet Explorer. I skrivande stund går webbplatsen inte att nå och troligt är att sajtens ägare, om denne går att identifiera, har stämningar att vänta från både Mozilla och Microsoft.

Vem som ligger bakom den falska sidan är fortfarande oklart men domänen sjösattes den 24 oktober och tycks, enligt en slagning på Whois, ligga på en server någonstans i Michigan i USA.

Läs The Registers fejknyhet.