Maxwell Parsons från Manchester har fällts i brittisk domstol för att ha använt sin mp3-spelare till att hacka en bankomat. Med hjälp av sin musikspelare lyckades han läsa av de kredit- och kontokort som användes i apparaten samt kortens respektive koder.

Med denna information kunde Parsons sedan handla från andra människors konton. Drygt 2,7 miljoner kronor, 200 000 brittiska pund, hann han spendera innan bedrägeriet upptäcktes, rapporterar The Register.

Parsons riktade in sig på uttagsautomater i affärer och på pubar, som inte var placerade mot väggen. På så sätt kunde han komma åt uttag på baksidan och koppla in en mp3-spelare som spelade in signalerna som skickas till banken via telefonnätet. Sedan använde han informationen till att kopiera korten.

I Sverige finns fristående uttagsautomater på 7-eleven och Pressbyrån. Men företaget Kontanten, som ställer ut uttagsautomaterna, säger att samma sak inte skulle kunna hända här.
- I England jobbar de med billigare maskiner, säger Patrick Nordwall på Kontanten. Om du skulle försöka med något liknande här skulle du snart sitta bakom lås och bom.
På uttagsautomaterna i Sverige finns det ingen möjlighet att koppla in sladdar, och baksidan är täckt. Dessutom är de larmade. Inte heller på vanliga bankomater går det att koppla in någonting.

Parsons lyckades undgå att bli upptäckt när han monterade sin utrustning på uttagsautomaterna. Det var istället när han hade gjort en olaglig U-sväng som polisen hittade de falska kontokorten i hans bil, och beslöt sig för att göra en husrannsakan.
Parsons dömdes till två år och åtta månaders fängelse för bedrägeri och för avlyssning av teletrafiken till banken.