Tips för dig med idétorka
Vad ska du ge henne? Och vad ska han få? För att inte tala om barnen! Julen närmar sig och du har ingen aning om vad du ska köpa. På Jultips.nu får du tips på presenter beroende på vem som ska få dem.
www.jultips.nu

Wunderbart
Trångbodd? Allergisk? Inte råd med julgranskulor? Nödlösningen heter Wunderbaum – och säljs bland annat på Bildelar.nu. Inte helt rätt – men doften (skogsfrisk) och formen stämmer ju. Hemma – eller i bilen.
www.bildelar.nu

Pepprig kakas historia
Visste du att det periodvis varit förbjudet att baka pepparkakor i klostren? Historien om julens kaka nummer ett avslöjar allt.
http://web.telia.com/~u40305582/peppar_kakan.htm

Om ni missar Markoolio
Markoolio dyker upp i Sveriges Radios julkalender i år. Här kan de mindre lyssna på avsnitt de missat – men också ta en nostalgitripp in i tidigare års kalendrar.
www.sr.se/barn/julkalendern

Julkort i sista minuten
Okej, det kanske inte är riktigt lika roligt som att få ett fysiskt kort i brevlådan, men för dig som är ute i sista sekunden och dessutom inte har råd med frimärken kan Julkort.nu bli ett lämpligt surfställe på dan före dan.
www.julkort.nu

…och kryddar med johannesört
Något tips om maskiner som låter dripp-dropp i små mörka utrymmen får du inte här – men att krydda det färdigköpta brännvinet är både kul och enkelt. Överraska med tall-, ljung- eller vaniljsnaps.
www.lysator.liu.se/~johana/snaps/snaps.html

Rimhjälp när fantasin tagit slut
Vill du ha hjälp med julklappsrimmen – eller kanske hjälpa någon annan med en fyndig vers? Då är Rimstugan.se din sajt. Rimmar du riktigt bra kan du vinna priser!
www.rimstugan.se/rhyme_help.php

Kryddig dryck med tilltugg
Redan Gustav Vasa drack "glödgat vin". Här kan du läsa om Blossas glögg och få tips på läckra tilltugg. Tror du årets Blossa, som är smaksatt med lingon och en aning enbär, blir en hit?
www.blossa.se

Utflykter på barnens jullov
Barnens Turistguides tio i topp-lista över ställen att besöka för jullovslediga barnfamiljer fokuserar på huvudstaden – men här finns också tips på och information om massor av andra ställen i hela avlånga landet som är värda ett besök.
www.barnensturistguide.se

Personligt omslagspapper
Det är inte bara innehållet i klapparna som räknas – ett roligt, fint, trevligt yttre är inte att förakta. Varför inte överraska mottagaren med ett paket inslaget i papper som du själv har designat! Upp till fyra foton kan du mixa ihop.
www.omslagspapper.se

Det blev en pojke!
Skulle du vilja friska upp minnet om vad som hände för lite drygt 2 000 år sedan finns julevangeliet som berättar om Jesu födelse på webben. Allt står att läsa i Lukas andra kapitel.
www.bibeln.se

Tomten är (inte) far till alla barnen
Tänk på att en egen luva till Petter Niklas är en bra idé om du inte vill ha en oväntad överraskning om någon vecka eller om nio månader. I Secura Color 24-pack finns såväl röda som svarta och gröna varianter.
www.presex.se

Låt julkatten leda dig rätt
Stor länksamling till sajter med allt möjligt julrelaterat. Några länkar är dock ut i tomma intet.
www.catweb.se/xmascat

En man i rött
Kvällens höjdpunkt närmar sig – och det är dags att försvinna ut för att handla kvälls­tidningen. Tomtedräkter finns för cirka 315 kronor och uppåt hos bland andra Buttericks.
www.buttericks.se

Julgodbitar från Pippirull
Lyssna till några av Lelle ­Printers julskoj från 2001 och andra roliga ljudfiler från SR:s humorprogram Pippirull.
www.sr.se/p3/pippirull/l_bland3.stm (klicka på Mer blandat)

Ge Kalle konkurrens
Hos Lovefilm hyr du filmer och får hem dem direkt i brevlådan. Du får ha den så länge du vill, när du tittat klart skickar du tillbaka den och får en ny. Här finns förstås inte bara barnfilmer utan massor av andra genrer.
www.lovefilm.se

Hur var det nu den gick...?
Här finns texten till Bjällerklang, Hosianna, Hej tomtegubbar, White Christmas och ytterligare 65 svenska och engelska julsånger.
http://karolina.gq.nu/songs.html

För aktiva barn
Trött på att sitta hemma? Barnguiden vimlar av tips på aktiviteter för knoddarna. Utnyttja sökguiden där du hittar skoj saker som händer i just ditt län.
www.barnguiden.com

Vi drar till fjällen
Anmäl dig redan nu för sistaminuten­erbjudanden på resor till svenska fjällen!
www.svenskafjallen.se

Vik tid för vikning
Ett papper och en sax kan sysselsätta en bra stund, särskilt med instruktioner till hederliga klassiker som snöstjärnor, julhjärtan, änglar och girlanger. Och hur du viker en liten bägare – kanske till snapsen? Långt enklare än avancerad origami.
www.commersen.se/ungafakta

Stick iväg från allt
Oavsett om du vill fly allt redan före jul eller i mellan-dagarna erbjuds här sistaminutenresor. Men skynda dig – fler än du har säkert tänkt samma tanke!
www.sistaminuten.se

Godis, godis, godis
Kalasknäck, polkaknäck, solrosknäck – och många andra spännande godisrecept för alla godisgrisar.
www.arla.se

Ett ljus i mörkret
Vill du slippa kladdet med ljusstöpning kör du snabbvarianten – rullade vaxljus. Här finns både instruktioner och material att köpa.
www.biredskapsfabriken.se/svensk/ljustillverkning.html

Inget dåligt samvete i mellandagarna
Vi har tipsat om sajten förr, men kan inte låta bli att ta med den igen – Tasteline. Här hittar du alla tänkbara recept till julens bakning och matlagning. Tycker du att julbordet är för fett kan du få hjälp med GI-recept. Och är du allergiker finns här exempelvis en mjölkfri Janssons frestelse.
www.tasteline.com