Det häftiga med Revolution-musen är Microgear – ett rullhjul som gör att du, vid behov, kan rulla ned ett par hundra sidor med en rejäl fingerrullning.

Ja, du läste rätt. Hjulet är nämligen fritt upphängt på ett extremt lågfriktionslager. I stället för att det som på vanliga möss låter ”klick-klick-klick” låter det ”schwiii” – och sidorna rasslar förbi. Perfekt när du arbetar i långa dokument som bokmanus, forskarrapporter eller när du vill hitta ditt provocerande inlägg som fått halva Sverige att rasa på ett debattforum.

Musen glider skönt mot underlaget tack vare stora stabila lågfriktionsplattor på dess undersida. Inkluderat rullhjulen har musen sju knappar och en mängd olika funktioner. Den är fenomenal i arbete som kräver stora rörelser, exempelvis navigering på internet. Och du har nära med tummen till hjulet på sidan. Du användar det som zoomverktyg och vid bildredigeringsarbete, vilket det passar bra för.

Webbsökning via musen
Med knappen bakom hjulet kan du söka på markerade ord i sökmotorn eller webbläsaren du använder. Du markerar ordet och trycker på knappen – och vips öppnas Google eller den sajt du valt att sökningen ska ske i. MX Revolution har också en laddningsdocka i vilken du låter musen vila mellan varven. Räckvidden mellan musen och usb-kontakten upplever vi som god – datorn är belägen på golvet en meter från själva skrivbordet där vi använder produkten.

Musen är perfekt för dig som kräver mycket av ditt arbetsverktyg. För övriga, som inte tillbringar majoriteten av sin tid framför datorn, är den nästan för mycket, för avancerad – som att använda en grävskopa när du ska vända potatislandet.

Fakta

Tillverkare: Logitech, 08-519 920 19, www.logitech.com
Systemkrav: Windows XP.
Antal knappar: 7 (2 rullhjul).
Anslutning: Usb.
Batterityp: Litiumjon (laddas i docka).
Garanti: 3 år.
Cirkapris: 780 kronor.
Läs mer: www.logitech.com
+ Funktionell och smart.
- Dyr!
Betyg: 7