Buhahahahaa. Se upp i mörkret. Dracula Twins är inget för den räddhågade. Spelet kryllar av blodtörstiga zombier, dödsfällor och annat ruggigt otyg. Greve Dracula har kidnappats av den ohyggliga vampyrjägaren Doktor Livsgnista, och riskerar att bli tömd på blod i skapandet av ett mäktigt livselixir. Något måste förstås göras, och i rollen som ett av hans modiga tvillingbarn ger du dig ut på det livsfarliga räddningsuppdraget.

Upplägget har vi sett förut; Här ska det hoppas, flyttas lådor, samlas nycklar och fajtas mot monster. Dracula-tvillingarna kan använda sig av en viss dos magi, och genom att samla blodrubiner och andra smarta grejer kan du förlänga livet och förbättra dina vapen.

Åska och ruggig musik
Spelet har ett skönt serietidningsstuk, och även om grafiken är ganska enkel förstärker den stämningen på ett närmast mästerligt sätt. Det skönaste med spelet är just den förföriskt läskiga atmosfären. Åskan som mullrar och kastar blixtar omkring sig, de fladdrande ljusen, hasande odödingarna och de mörka kyrkogårdsbanorna.

Det hela ackompanjeras av lika ruggig musik, och det är svårt att inte smådarra av spänning inför vad som ska hända härnäst. Lite mer variation hade inte skadat, men det är inget som stör helhetsintrycket. Smidiga kontroller, lättgreppat upplägg och klockren Dracula-ton rakt igenom gör Dracula Twins till ett av höstens bästa barnspel.

Fakta

Kategori: Plattform.
Utvecklare: Legendo.
Utgivare/kontakt: Nordic Softsales, 08-636 22 50,
www.nordicsoftsales.se
Systemkrav: Pentium II 1 GHz, 256 MB ram, 40 MB ledigt hårddiskutrymme, 3d-kort, Windows 2000/XP.
Åldersrekommendation: Från 7 år.
PC för Alla rekommenderar: Från 7 år.
Språk: Svenska.
Cirkapris: 200 kronor.
Läs mer: www.legendo.com
+ Förförisk atmosfär skapar en skön känsla.
- Aningen knepiga spelvinklar och en viss brist på variation.
Betyg: 9