Meny

Just nu i M3-nätverket

Meny

Surftips nytta PFA0701

Bill Gates favoritradio och 24 andra sajter du har nytta av

Hjälpsam webbradio
Pandora är en cool webb-radiostation som spelar den musik du gillar. I takt med att du lyssnar och betygsätter de låtar du hör anpassar Pandora urvalet till just din smak. Tycker du att idén låter genialisk? Det tyckte Bill Gates och hans kollegor på Microsoft också. De har nämligen valt att använda Pandora i den egna radiotjänsten MSN Radio. Tjänsten är gratis, men du måste registrera dig om du vill göra mer än att testa.
radio.msn.com

Nyhetskoll för alla
En intressant nyhetstjänst att lyssna lite närmare på är Yabot. Den har funnits ett bra tag i Sverige, men vidgar nu vyerna. Senaste nytt är en svensk sida som riktar sig till Finland. Här samlas de viktigaste nyheterna från Finlands svenskspråkiga medier, exempelvis Hufvudstadsbladet, Rundradion och Tidningen Åland.
se-fi.Yabot.net

Vad tjänar din chef?
Hur mycket tjänar Carola? Har Fredrik Reinfelt betalningsanmärkningar? Och är min granne verkligen miljonär? De här frågorna får du svar på hos Ratsit, som är en nätbaserad kreditupplysningstjänst. Skriv bara in namn och adressuppgifter så kan du se vad en person tjänar. I skrivande stund är det dock inte helt givet att Ratsit överensstämmer med svensk lag (du kan läsa mer om detta på våra nyhetssidor).
www.ratsit.se

Squill stoppar snusk
Händer det att dina barn råkar ut för oseriösa vuxna när de chattar på Lunarstorm eller Messenger? Lugn bara. På Squill kan du anmäla ”snuskgubbarna”. Squill är helt enkelt en stor databas som samlar smeknamn för personer som behandlar barnen illa. När du gör en anmälan kan du se om samma person har anmälts även av andra. Det är Bris (Barnens rätt i samhället) som står bakom den här tjänsten, och den är helt gratis att använda.
www.squill.se

Snyggare prisjägare
Prisjakt är en av de bästa shoppingagenterna, alltså en sajt som letar upp de bästa priserna på en produkt hos olika butiker. Tjänsten har kommit i en ny version som framför allt har blivit tydligare. Det har med andra ord blivit lättare att söka efter bra priser.
www.prisjakt.se

Gratis tidningar
Varför betala för en tidning när du kan läsa den gratis? Vpulp är en svensk tjänst som låter dig se flera tidningar direkt på skärmen eller skriva ut dem. Tanken är förstås att du ska bli så intresserad att du i fortsättningen väljer att prenumerera. I skrivande stund hittar du bara tidningarna Res, Digitalfoto, Nöjesguiden och SvD Magasinet. På sikt ska fler tidningar ansluta sig.
www.vpulp.se

Musik för en femma
Hos All Ears kan du lyssna på morgondagens stjärnor. Skivbolaget Sony och TV4 har skapat en sajt för debutanter. Gå in och lyssna på demoband från hela Sverige. En låt kostar fem kronor, och av dem går två kronor till artisten. Ungefär 10 000 låtar finns att välja bland.
www.allears.se

Tips för bättre hälsa
För dig som redan har börjat svika dina nyårslöften kan E-health ge inspiration. Här finns artiklar om bättre kost, motion och en sundare livsstil. Du kan även köpa naturläke-medel och andra hälsoprylar.
e-health.se

Tv för datanördar
Glöm Idol, Doobidoo och Bingolotto! En riktig datanörd tittar förstås på Cnettv. Bakom den här nya kanalen står amerikanska nyhetstjänsten Cnet. Via webb-tv ser du program om operativsystem, hårdvara, program, och annat underbart.
www.cnettv.com

Här snackar vi poker
Här är en svensk nätgemenskap för alla spelgalna. Hos Cardwolves kan du diskutera poker, kolla in pokerbloggar och få aktuella nyheter. Du kan även se vilken pokersajt som får bäst betyg av andra medlemmar.
www.cardwolves.com/sv

Tre sajter för singlar
Alla singlar har inte samma behov, och svenska Justnetwork drar nu igång tre olika dejtingsajter. Justdate är en dejtingsajt för dig som söker kärleken på webben. Jetsetroom är en liknande tjänst, men med tuffare inträdeskrav. Guide2party vänder sig till dig som hellre vill träffas live. Sajten listar nämligen fester och klubbar runt om i landet.
www.justdate.se
www.JetsetRoom.se
www.Guide2Party.se

26 000 lediga jobb
Jobrunner är en sökmotor som letar igenom ett tiotal andra jobbsajter. Du behöver alltså inte surfa runt till både Platsbanken och Monster. I stället hittar du alla annonser på ett och samma ställe.
www.jobrunner.se

Tv-kändisen bloggar
Niklas Wikegård är en av de stora kändisarna inom svenskt sportliv. Han har ett förflutet som elithockeytränare, men blev känd som kommentator i tv-sporten. Nu har han skaffat en egen blogg där han uppdaterar alla sportintresserade med nyheter och skvaller. Missa inte heller hans video-presentationer av olika begrepp inom sportens värld.
www.wikegard.se

Nikon säljer direkt
I stället för att gå till en fristående butik kan du numera köpa Nikon-kameran via företagets webbshop. Vänta dig dock inga vrakpriser.
www.nikonstore.se

Länkar för pluggisar
Lexikon, frågesajter, uppslagsverk... Det finns gott om sajter för skolelever på internet. Att hitta rätt kan vara svårt, och om du inte vill söka själv finns sajten Pluggis. Den har skapats av en 16-årig skolelev som tröttnade på att leta och i stället skapade en fullmatad portal.
www.pluggis.nu

Koll på kassan
Om pengarna inte räcker till kan Överblick hjälpa dig planera din ekonomi. Tanken är att du skriver in alla köp för att se var pengarna försvinner. Du får bland annat se olika diagram och staplar. Överblick innebär i och för sig ytterligare en utgift på 30 kronor i månaden!
www.overblick.se

Snabbt och aktuellt
Google Nyheter söker hela tiden igenom 100 svenska nyhetskällor, exempelvis tidningar, radio och tv. Resultatet samlas på en portal som alltid visar senaste nytt. Om du vill kan du skräddarsy sidan så att den bara visar ämnen som du är intresserad av och du kan förstås även söka efter nyheter.
news.google.se/news?ned=sv_se

Statlig spritreklam
Svenska staten tycker att du ska dricka mer sprit! I statliga Vin & Sprits nya, flashiga webbtidning Prova kan du läsa vem som gör Sveriges bästa Dry Martini, vilken sprit som svenska kändisar föredrar och vad kocklandslaget har i sina glas.
www.provamagasin.se

Nätalbum i nya Picasa
Webbalbum är en smart funktion där du och dina vänner kan kolla på dina digitalbilder direkt i webbläsaren. I den nya versionen av gratisprogrammet Picasa kan du skapa webbalbum direkt från programmet. Bilderna lagras på Picasas servrar, och du kan ladda upp hela 1 000 bilder utan kostnad.
picasaweb.google.com

Gratisverktyg för egna hemsidor
Det går att skapa enkla hemsidor i program som Word, men vill du göra något mer avancerat krävs ett specialprogram. Du som inte vill betala över 2 000 kronor för Frontpage kan i stället ladda ned First Page 2006 helt gratis. Programmet innehåller de flesta funktioner du behöver, men finns dessvärre bara på engelska.
www.evrsoft.com

Virusskydd klarar Vista
AVG skyddar din dator mot virus – helt gratis.
I likhet med betalprogram som Norton Antivirus uppdateras programmet automatiskt över internet och skyddar din dator helt automatiskt. AVG har nu kommit i en ny version som är förberedd för Windows Vista. Även du som byter till Vista kan alltså skydda datorn helt utan kostnad.
free.grisoft.com

Lyssna på musiken överallt
Nu kan alla användare av Winamp lyssna på den musik som ligger på hemmadator överallt, tack vare den nya funktionen Remote. Winamp är ett litet smidigt program som du använder för att spela upp musik. Remote-funktionen är fortfarande en så kallad beta. Det betyder att du inte kan vara helt säker på att den fungerar stabilt.
www.winamp.com/player

Rädda digitalbilderna
En kraschad hårddisk behöver inte vara en katastrof. Programmet Xdrive låter dig säkerhets-kopiera dina digitalbilder och andra privata filer till en näthårddisk. Filerna kopieras till en dator hos Xdrive, och du kommer åt den överallt i världen där det finns internet. Smart för distansarbete. När du installerar programmet ingår fem gigabyte utrymme, vilket exempelvis räcker för runt 5 000 digitalbilder.
www.xdrive.com

Besöksadress: Magnus Ladulåsgatan 65 106 78 Stockholm Tel: 08-453 60 00 Karta

Copyright © 1996 - 2021 International Data Group

Sajter om it & teknik

  • CIO SwedenIt-strategi, affärsnytta och kundrelationer.
  • Computer SwedenDagliga nyheter om it, telekom och affärer.
  • IDG.seDe viktigaste nyheterna från IDGs nyhetssajter.
  • M3Sveriges prylsajt.
  • MacWorldAllt om Mac, OS X, Iphone och Ipad.
  • PC för AllaSveriges största och mest lästa datortidning.
  • SmartworldDin guide till det smarta hemmet.
  • TechWorldFör it-avdelningar, it-chefer och it-proffs.
  • Topp100Sveriges bästa sajter och nättjänster.
Stäng