Den stora trenden är att allt fler sajter inte gör speciella wap-sidor utan helt enkelt paketerar om sitt innehåll för att passa bättre på små skärmar. Det har flera fördelar.
Sajterna blir större, fungerar inte på äldre telefoner och kan ta lite längre tid att ladda. Men det blir också väldigt mycket roligare att besöka dem! I den här topplistan blandar vi friskt rena wap-sidor, som wap.vader.se med fullskaliga mobila sajter som stora mobil.svt.se. Ha så kul!

1. Något på tv i kväll?
Vilken tid går Sopranos? Eller Bolibompa? Dagenstv är ful som stryk men utmärkt. Ger dig de flesta tv-tablåerna med några enkla klick.
wap.dagenstv.com

2. Gmail direkt i nallen

Google gör nästan aldrig fel. Inte heller med den här mobila varianten av Gmail. Lättöverskådlig, snabb och bra. Surfa till den eller kör den direkt i telefonen. Sökningar gör du på google, naturligtvis.
m.gmail.com

3. Checka in direkt
Checka in direkt från mobiltelefonen. Eller kolla flygtider. Eller ladda ned stadsguider. Bra jobbat SAS!
www.sasmobile.se

4. Vägverket vägleder

Trafikinformation, livebilder från vägkameror, väderrapporter, olyckor. Vägverket ger dig en totalbild över trafiksituationen just nu. Ovärderlig för dig på resande fot.
wap.vv.se

5. Spelnördens Mecka
Varken snygg eller bred. Men för oss som pangar förstapersonskjutare som Battlefield 2 eller senare uppföljare är sajten ett bra sätt att hålla oss upp-daterade om spelfronten.
wap.bf2142.se

6. Svensk tv rockar
Se tv direkt i mobilen. Funkar dåligt med gprs men bättre med snabbare anslutning. SVT gör dock allt rätt och mobilsajten är ett guldkorn för oss telefonsurfare.
mobil.svt.se

7. Vilse i Stockholm
En livräddare för dig i Stockholm. När går tågen, hur och varför? SL:s wap-sida ger dig svaren. Extra viktig på hösten (löv på spåren), vintern (snö på spåren) och våren (slask/vattendroppar/regn).
wap.sl.se

8. Hitta rätt direkt
Med Eniro är risken minimal att du inte hittar den eller dit du ska. Utmärkta kartor, sökfunktion. Ja, allt som stora Eniro erbjuder finns också i mobilen. Genomtänkt och snyggt.
wap.eniro.se

9. På gång i USA
Vill du hänga med i USA:s nyhetsrapportering är USA Today ett givet val. Bilder och texter varvas i lagom tempo med bra fokus på Amerikas förenta stater.
wap.usatoday.com

10. En rörlig tidning
Tidningen Mobil i mobilen. Senaste mobil-nyheterna, länkar och tv. Tänk om vi bara kunde få telefontesterna mobilt också. Då hade jag ropat hurra!
m.mobil.se

11. Teknik för de frälsta
News.com levererar ett hav av it-nyheter varje dag. Passa på att surfa in på den mobila sajten på väg till jobbet så missar du ingen av de stora it-nyheterna. Vill du ha flashig grafik och har en riktig webb-läsare, välj news.com.
m.news.com/news.com

12. Svensk fastighetsdata

Vaknar svettig mitt i natten. Vad är räntan? Har den gått upp? Ned? Dags att binda lånen? Eller hoppa ut genom fönstret? På Svensk fastighetsdata får du besked. Av alla.
www.sfd.se/palm/rantor/rantor.asp

13. Sveriges snabbaste nyheter – i enkel form
Den stora draken Aftonbladets enkla wap-sajt ger dig nyheterna direkt. Du får också sport, korsord och nöjesnytt. Vill du ha hela tidningen, surfa till tidningens mobilportal via din telefonoperatör.
wap.aftonbladet.se

14. Vad var det för låt?
Trallade du just med till en bra låt på radion? Phonehits ger dig direkt svar på vilken låt du hörde. Och känner du dig stadd vid kassa är det bara att köpa den i mp3-format! Genialiskt.
wap.phonehits.com

15. Allt om film, bio och dvd
Senaste nytt om filmer, bio och dvd du längtat efter. Stardust Magazine i mobben. Om du inte redan får nog av filmnyheter på annat håll vet du nu var du ska leta!
m.stardustmagazine.se

16. Sveriges teknikparadis
Med IDG:s wap-tjänst missar du aldrig en svensk it-nyhet. Sajten innehåller också Testcentret där du kan läsa om förlagets senast testade prylar. Bra när du är på prylshopping.
mobil.idg.se

17. Hitta rätt medicin
Alvedon eller Treo efter en blöt festkväll? Fass, det vill säga allmänhetens källa till kunskap om mediciner, ger dig svaren. Och du, det går precis lika bra att kolla vilka mediciner din kakadua får käka.
mobil.fass.se

18. Världens storstäder
Perfekt liten reseguide för mobilen. Förutsatt att du reser till storstäder. Innehåller långt ifrån allt men alltid finns lite godsaker om staden du besöker.
ohm.wcities.com

19. Radion i innerfickan
Lyssna på radio via webben om du inte har radio i telefonen, surfa runt på en fullmatad sajt eller läs nyheter. Det märks att SR och SVT verkligen satsar brett!
mobil.sr.se

20. För dig som gillar Svenskan
Svenska Dagbladet ligger alltid långt framme när det gäller ny teknik. Mobil.svd.se är inget undantag. Hela Svd.se verkar finnas på mobilsidan, inklusive sidotjänster som Björns bostadsbytare. Snyggt och bra!
wap.svd.se/mobil.svd.se

21. Här är ditt nya jobb
Letar du jobb, eller någon som kan jobba för dig? Knappa dig då in på Arbetsförmedlingens wapsajt. Sajten är suveränt snabb och du kan också söka på utlandsjobb.
wap.amv.se

22. Spartanska affärer
Sparsmakat från Privata affärer. Smart att inte visa alla nyheter på en gång för oss som bara suktar efter aktiekurserna.
mobil.privataaffarer.se

23. Expressen hänger med
Tidningen är lite efter värsta konkurrenten på webben. Men i mobilen är de ikapp. Mobilportalen ser ut som en kopia av www-sajten, men passar förvånansvärt fint även i små fönster.
mobil.expressen.se

24. Tanka billigast
På väg att tanka. Stanna till och surfa in på den här sajten för att ta reda på var du tankar billigast i din stad. Ett exempel på en suverän sajt för mobilen.
wap.bensinpriser.nu

25. Underligt nog…
Suverän internationell nyhetssajt med otroligt roliga bonusavdelningen Oddly enough. Där finns alltid material till dagens viktiga fikarumssnack.
mobile.reuters.com

26. Massor av filmer
Hur många filmklipp som helst. Strömmande eller för nedladdning. Tv-klipp, film-trailrar och massor av annat. Tyvärr kostar en del av materialet.
ppcvidz.com

27 Jämför priser rakt av

Kolla bästa priserna direkt i mobilen. Sök eller klicka dig fram genom alla produktkategorier. Lite stökig men mycket nyttig.
m.pricerunner.com

28. Handla från telefonen

Världens bästa auktionssajt i mobben. Sök, administrera dina auktioner och bjud. Tyvärr saknas den svenska varianten.
wap.ebay.com

29. Jo, det finns dåligt väder
Regnrock, yllemössa eller shorts? Kolla in väder, kustväder och golfväder (!) på Vädertjänsten. Gratistjänst i stället för snikna SMHI som tar fem kronor per prognos.
wap.vader.se

30. Boka bion
SF.se är perfekt anpassad för din mobiltelefon. Kolla vilka filmer som går och boka dina biljetter direkt.
sf.se