Bråkar ungarna i baksätet eller vill du ha en skön upplevelse på flygresan? Bra, då ska du investera i en portabel dvd-spelare. Philips PET1002 är en smidig historia med ovanligt bra skärm för att vara så liten.

Designmässigt påminner den om en liten bärbar dator, och den väger omkring ett kilo.

Snygg är den inte. Batteriet sticker ut en bra bit från baksidan och färgmässigt lockar den inte heller till munter dans. Men det gör bilden –lockar till dans, alltså. De flesta bärbara dvd-spelare brukar ha riktigt skräpiga skärmar som har svårt att visa kontrast. Inte den här. Kontrast, svärta och detaljrikedom är mycket bra. Skärmen är på 10,2 tum och klarar av snabba panoreringar utan eftersläp av skuggbild. Spelaren kan även spela upp divx-komprimerade filmer samt mp3-låtar om du vill.

Du hinner se filmen
Lika viktigt som bild är batteritid. PET1002 klarar av tre timmars och 45 minuters tittande i vårt test. Det räcker om du exempelvis flyger
från Sverige till Medelhavet eller tar X2000 från Stockholm till Göteborg.

Det går också alldeles utmärkt att ansluta spelaren till en tv. Då blir den perfekt att ha exempelvis på landet eller på husvagnssemestern.

Sammanfattningsvis kan vi alltså säga att det lönar sig att lägga en tusenlapp extra om du ska köpa en dvd-spelare som är portabel.

Den här kostar 4 000 kronor. Dyrt kan tyckas, en billigare går loss på 3 000 kronor. Men då får du bra mycket sämre bild och batteritid.

Betyg:

Fakta

Tillverkare/kontakt: Philips, 08-598 520 00, www.philips.se
Spelbara format: Dvd, vcd, divx, mp3, wma, cd-audio.
Anslutningar: Hörlur, komponent, s-video, spdif.
Storlek: 28 x 18 x 3 cm.
Vikt: 1,1 kg.
Batteritid: 3 timmar, 45 minuter.
Cirkapris: 4 000 kronor.
Läs mer: www.philips.se
Plus: Bra bild och batteritid.
Minus: Dyr, ful.