Det är forskare i Sydkorea som tagit reda på hur förväntningarna på framtidens teknik ser ut – både bland konsumenter och teknikexperter, enligt BBC News.

Panelen som på uppdrag av den lokala regeringen sammanställt rapporten presenterar en rad i dagsläget minst sagt fantasifulla framtidsvisioner. Vem vet dock, på sikt får de kanske rätt och det som nu framstår som ren science fiction blir en del av vår vardag.

Bland annat talas det om batterier till mobiltelefoner som ska räcka i två månader redan till år 2012. Sex år efter det, det vill säga 2018, kommer robotar att rutinmässigt utföra operationer av olika slag. Dessutom kommer det finnas robotar som är så små att de kan cirkulera i blodbana och på plats åtgärda eventuella fel de springer på.

Kring år 2015 menar de att internet kommer att kunna användas för att förmedla doftupplevelser genom att skicka information om doften till en särskilt doftlåda som sitter bredvid datorn eller till någon annan apparat med tillgång till internet.

Samma år väntas försvaret ha tillgång till skott- och vattentäta stridsdräkter som också anpassar sitt utseende efter den omgivande miljön.