• Tester
 • Skolor
 • Program
 • Forum
 • PC för Alla
 • Här är 10 gratisprogram som gör ditt liv lättare


  Pdf-Xchange Viewer

  Du kanske får en mängd pdf:er skickade till dig dagligen och det brukar gå alldeles utmärkt att öppna dem i webbläsaren. Fast om du vill göra något mer än bara läsa dem är det stopp. Gratisversionen av Pdf-Xchange Viewer öppnar dokumenten snabbare och låter dig dessutom göra anteckningar och markeringar i texten. Behöver du fler funktioner kan du för en billig peng uppdatera din version.


  Ladda ner PDF-Xchange Viewer här: http://pcforalla.idg.se/2.4476/1.251439


  Handy Bits File Shredder

  Information är makt, brukar man säga och det som döljer sig på en gammal hårddisk kan vara guld värt för en ny ägare. Du kanske tror att det räcker med att markera en fil och radera den för att den ska vara borta för all framtid, men i så fall har du fel. Shredder raderar inte bara filen utan skriver över den upp till 15 gånger med slumpmässig data vilket gör det omöjligt att återställa filen. På gott och ont naturligtvis.

  Ladda ner HandyBits File Shredder här: http://www.handybits.com/shredder.htm


  TeamViewer

  Tänk om någon av dina vänner behöver hjälp med sin dator och du befinner dig varsomhelst förutom på kontoret. Antingen sitter du i timslånga samtal och försöker guida dem på telefon eller så tar du kontroll över deras dator från din egen och löser problemet snabbt och smidigt. TeamViewer är gratisprogrammet som enkelt låter dig fjärrstyra en annan dator och till och med föra över filer till din egen burk var som helst i världen.

  Ladda ner TeamViewer här: http://www.teamviewer.com


  Ccleaner

  Efter ett par års installerande och avinstallerande av program kanske din egentligen helt funktionsdugliga dator känns trögare än skämten i Göta Kanal 3. Då är det dags att rensa registret där rester av programmen ligger kvar och slöar ner Windows. Ccleaner klarar inte bara av att rensa upp registret och snabba upp din dator utan städar även din internethistorik oavsett vilken webbläsare du använder.

  Ladda ner Ccleaner här: http://pcforalla.idg.se/ccleaner


  iSpringFree

  Brukar du bjuda kollegorna och affärskontakterna på vackra Powerpointpresentationer? Stå inte handfallen om programmet nu skulle råka saknas någonstans. iSpringFree gör om din presentation med animationer och allt till en webbvänlig flashfilm som kan visas via webbläsare eller läggas över på ett usb-minne för att sedan visas självständigt.

  Ladda iSpringFree ner här: http://www.ispringsolutions.com/products/ispring_free.html


  UnlockMe

  Visst är det störande med de där filerna som vägrar försvinna och hela tiden hänvisar till att de används av något annat program, trots att du precis startat om datorn och vet att inget program har varit i närheten av filen. Nu kan du enkelt radera dem med UnlockMe, ett program som integrerar sig med Windows och hamnar i högerklicksmenyn. Ett snabbt klick och den till synes osårbara filen är för evigt borttagen.

  Ladda ner UnlockMe här: http://pcforalla.idg.se/2.4476/1.232354


  Stickies

  Post-it-lappar kan vara det bästa som hänt kontoret, men det räcker med en pedantisk kollega för att många timmars jobb ska ha försvunnit ner i papperskorgen. Stickies är en digital variant som erbjuder många variationsmöjligheter i färg, storlek och form. Du kan också ställa in dem att komma upp eller försvinna när du vill och koppla dem till alarm så att du inte missar viktiga händelser.

  Ladda ner Stickies här: http://www.zhornsoftware.co.uk/stickies/index.html


  VLC

  Får du ofta videomaterial skickat till dig på dvd eller cd, eller använder datorn till att titta på film? VLC Media Player är en av världens mest spridda gratisprogram för att kolla på rörlig media och anledningarna är flera. Inte nog med att programmet är enkelt att använda, det spelar även upp i princip alla videoformat och filmer oavsett regionkod. Perfekt för den som reser mycket i jobbet och köper nya filmer på flygplatserna.

  Ladda ner VLC här: http://pcforalla.idg.se/vlc


  MyDefrag

  När man sparar en fil på en hårddisk fördelas den ut på lediga segment på hårddisken. Ju mer du sparar ner och tar bort filer desto mer kommer filerna att delas upp. Det medför längre laddtider eftersom läshuvudet på hårddisken tvingas leta längre efter filens alla delar. En diskfragmenterare lägger alla delar av filen efter varandra vilket snabbar upp filhanteringen ordentligt. MyDefrag gör det och mycket mer på ett lätt och snabbt sätt.

  Ladda ner MyDefrag här: http://mydefrag.com/


  Macrium Reflect

  Frågan är egentligen inte OM utan NÄR din dator kraschar. Och det är vid precis de tillfällena du är glad över att du använt Macrium Reflect. Programmet gör backuper på valfria mappar och, kanske ännu viktigare, klarar av att göra en backupfil av hela din hårddisk, vilket sparar många timmar om du måste återställa hela din systemdisk efter en krasch. Proffsversionen bjuder på ännu fler funktioner, men du kommer långt på gratisversionen.

  Ladda ner Macruim Reflect här: http://www.macrium.com/reflectfree.asp


  Tips: I PC för Allas programbank hittar du en massa program att ladda ned helt gratis.

  Fler nyheter

  Prenumerera på nyheter

  Missa inte PC för Allas
  smarta nyhetsbrev

  Läs mer om nyhetsbreven här!


  PC för Alla-nätverket
  Detta är PC för Alla | Vi gör PC för Alla | Kontakta oss | Rättelser | Kundservice | Annonsera | Press

  Har du synpunkter på sajten? Kontakta sajtansvarig: Andreas Thors | Kontakta PC för Alla | Om cookies, personuppgifter & copyright
  Karlbergsv. 77 106 78 Stockholm Tel: 08-453 60 00 Karta | Copyright © 1996-2012 International Data Group

  Besöksadress: Magnus Ladulåsgatan 65 106 78 Stockholm Tel: 08-453 60 00

  Sajter om it & teknik

  • CIO SwedenIt-strategi, affärsnytta och kundrelationer.
  • Computer SwedenDagliga nyheter om it, telekom och affärer.
  • IDG.seDe viktigaste nyheterna från sajterna i vårt nätverk.
  • M3Sveriges prylsajt.
  • MacWorldAllt om Mac, OS X, Iphone och Ipad.
  • PC för AllaSveriges största och mest lästa datortidning.
  • SmartworldDin guide till det smarta hemmet.
  Stäng